
Спагетите се сваряват за 7-8 минути във вряща вода със сол и зехтин. Прецеждат се, измиват се и се смесват със соевия сос. Мазнината от консервите се отцежда и се загрява. В нея се запържва ситно нарязаният лук. Подправя се с кърито, ригана, мащерката и черния пипер. Добавя се надробената риба, нарязаните гъби и леко се запържват. Поръсва се със скълцаният магданоз, добавят се царевицата, вегетата, нарязаният на ситно ананас от компота и се запържва 1-2 минути. Овкусява се с доматеното пюре и чесъна на прах.. Разрежда се с малко сок от компота и се сваля от огъня. Сместа се изсипва върху спагетите, разбърква се добре и се поднася.
Снимка: thinkstock
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *
Салата с риба тон и макарони
Рецепти за пица, лазаня, спагети и паста