Свободно време

Опасностите на плажа

26.07.2010г. / 16 12ч.
Аз жената
Опасностите на плажа

Плажът крие опасности. Особено нашите плажове. Нека се подготвим за лятната морска почивка и знаем за нещата, които евентуално могат да я развалят. И да внимаваме повече.

Прегаряне
Внимавайте, слънцето е силно и опасно! Знаете, между 12 и 16 часа не бъдете на плажа. За по-чувствителните времето е между 10.30 и 17.30. Дори 10 минути в повече могат да ви оставят в стаята следващия ден или дни с изгаряния, болки или топлинен удар.

Обезводняване
Задължително на плажа носете нещо за пиене и най-добре вода. Пийте и преди да тръгнете. Задължително включете чаша сок, например, към закуската си.

Скали и миди
Пазете се от порязване или нараняване на краката и цялото тяло от скали, подводни камъни, миди. Бъдете особено внимателни ако избирате по-диви плажове.

Опасности в пясъка
Няма какво да се лъжем – от години в пясъка по нашето черноморие човек може да открие какво ли не – от златен пръстен, загубен случайно до спринцовка, употребявана от наркомани предната вечер или използван презерватив, заровен в пясъка. Бъдете внимателни, особено ако сте на неохраняван плаж и с деца!

Морето
Морето е опасно, най-вече след вълнение, със скрити течения и подводни ями. Не плувайте извън допустимото и особено внимавайте ако сте с деца – не ги оставяйте без надзор. При бурно море също не навлизайте навътре и не използвайте надуваеми пояси, възглавници, дюшеци.

При всички случаи знайте, че малко повече внимание няма да навреди на почивката ви!

* * *

С деца на плаж
С деца на море
Внимание, опасност от слънчево изгаряне!
Опасен ли е сексът във вода?

Коментирай