Свободно време

„Животът на Едгар Кейси“ – Томас Съгрю

28.07.2010г. / 10 28ч.
Аз жената
„Животът на Едгар Кейси“ – Томас Съгрю

За автора:
Томас Съгрю е бил съвременник и добър приятел на Едгар Кейси и семейството му. За да напише биографията, той е прекарал дълго време в дома на Кейси, черпейки от самия него информация за живота и необикновената му дарба. Разговарял е с роднини, приятели и съмишленици на най-големия медиум, за да опише възможно най-обективно житейския му път.
Биографията на Едгар Кейси от Томас Съгрю е фундаментален труд, от който черпят всички по-късни изследователи на живота и творчеството му. От излизането си през 1943 г. (още докато Кейси е бил жив) тя е претърпяла повече от 50 издания. Книгата е интересна, написана е четивно и звучи авторитетно. Тя ще допадне не само на почитателите на Кейси, но и на хора, които обичат да четат мемоарна и биографична литература.
Авторът е проучил огромния архив на Кейси, за да изведе най-ярките и интересни случаи, по които той е работил. Не по-малко любопитна е и философската глава в края на книгата, която прави кратко обобщение на идеите на Кейси за еволюцията на душата, за кармата, прераждането и свободната воля.

За книгата:
Несъмнено името на Едгар Кейси – най-големият медиум, пророк и лечител на XX век – е добре познато. Малцина обаче знаят колко трудно е извоювал това признание, колко суров и изпълнен с изпитания е бил животът му.
Едгар Кейси е помогнал на хиляди хора да решат здравните и житейските си проблеми, но самият той е бил отричан и обвиняван в шарлатания. Непрекъснато е трябвало да се бори с предразсъдъците на лекарската гилдия относно нестандартните лечебни практики, включващи революционни за времето си методи като ароматерапия, хомеопатия, масажи, диети. Не по-лесно е било общуването му с обикновените хора, повечето ревностни християни, за които било трудно да приемат идеите му за карма и прераждане. Кейси обаче е излекувал множество болни и е направил хиляди тълкувания на хора, които са искали да узнаят призванието си, миналите си животи и кармични връзки.
Благодарение на своята необикновена дарба, на невероятната си човечност и сила на духа, Едгар Кейси не само успява да промени светогледа на цяло едно поколение, но и да предостави огромно количество информация, върху която да размишляват всички следващи поколения.

На книжния пазар от 16. 07. 2010 г.
Обем: 400 стр.
Корична цена: 14,95 лв.

* * *

Наръчник за здраве без лекарства
Спомени от отвъдното. 32 истински истории

Коментирай