Меню

Торта Слънце

2 август 2010 | 09:05 | Аз жената
Добави в любими
за блата:
3 яйца
200 г сметана заквасена
50 г масло
1 ч. ч. захар
1 и 1/2 ч. ч. брашно
1 ванилия
1 ч. л. бакпулвер

за крема:
200 г сметана
100 г сладко от кайсии или вишни

за напояване:
2-3 суп. лъж. ром

за украса:
фондан и захарен кувертюр
2 ч.

Продукти
Приготвяне


Разбийте яйцата със захарта. Добавете мекото масло и сметаната, а след това и брашното, с добавени в него ванилия и бакпулвер. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес и поставете сместа във форма за торта, покрита с хартия за печене. Печете 25 минути на 180 градуса фурна.

За крема разбийте сметаната със сладкото.

След като извадите блата от фурната оставете да изстине напълно и разрежете на две, за да получите два блата. Напоете ги със сироп, направен от 1 суп лъж от сладкото, рома и 1/2 ч. ч. вода. Поставете крема върху първия блат и покрийте с втория.

Замесете фондана и оцветете с жълта боя. Разточете тънка кора и покрийте цялата торта. За "слънчевата" украса направете цветни захарни разтвори и
украсете с шприц.

Добър апетит!

Монтиране на торта - видео
***
Още рецепти за торти:
Торта сърце
Шоколадова торта с фондан
Всички рецепти за торти на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай