Семейство

Предстои Форум за модерни родители

04.08.2010г. / 10 16ч.
Аз жената
Предстои Форум за модерни родители

На 25 септември 2010г. в залата на Модерен театър от 9.00 часа ще започне първото голямо събитие за отговорно родителство в България, организирано от инициативата Горичка.  Събитието ще представи хора от различни сфери на живота, които в 15 минути презентация и 15 минути дискусия ще разкажат за опита си с техните деца, образователната система в България, обществото и стереотипите.

Куратор на събитието е Василена Доткова, автор на бестселъра „Близо до бебето”, а модератор Маги Малеева, основател на Горичка и майка на две деца.

“В Горичка вярваме, че начинът, по който отглеждаме децата си, е пряко свързан с бъдещето на обществото, в което живеем. В този смисъл, има доста неща, които бихме искали да се случват по друг начин и в България. Затова решихме да поканим най-различни хора, които работят, играят, мислят и учат за отношенията между възрастните и децата и говорят за това със собствен глас, който звучи вдъхновяващо,” споделя намеренията на Горичка Маги. Предварителната кампания на “Родителство” провокира със серия от теми за разпространените стереотипи, като ги формулира във въпроси към самите нас, бъдещи и настоящи родители: Защо хвалим децата за това, че са послушни, подчинени и пасивни? Защо ги караме да рецитират стихове пред гостите? Защо смятаме ученето за обратното на играта? Защо спящите деца са „най-добрите деца”?  Защо искаме децата да пораснат по-бързо? Защо сме изморени повече от собствените си деца и техният „шум” ни пречи?

За да зададат собствените си въпроси, да се срещнат с интересни истории и да отворят темата за модерното родителство участниците трябва да се регистрират на yes@gorichka.bg. Таксата за участие за целия ден е 20лв. за един човек, 30 лв. за двойка и 40 лв. на място.

***
На училище за родители през август
Събират книги за деца от домовете за сираци
Как да подтикнем децата да четат

Коментирай