Меню

Имамбаялдъ - вкусно лятно ястие

4 август 2010 | 12:32 | Аз жената
Добави в любими
2 патладжана
2-3 домата
1 връзка магданоз
3-4 скилидки чесън
2 моркова
2-3 глави лук
1/2 ч. ч. олио
червен пипер
сол на вкус

Продукти
Приготвяне
Нарежете патладжана на едри кубчета. Посолете и оставете за около 30 минути. Изплакнете и поставете в дълбок съд. Почистете всички останали зеленчуци и нарежете на малки кубчета. Поставете към патладжана. Долейте олиото и 2 ч. ч. вода. Оставете да ври на слаб огън около 40-45 минути.

Добавете червения пипер, солта и нарязания на ситно магданоз. Оставете да къкри още 5-6 минути и свалете от огъня. Поднесете ястието топло или охладено.


Добър апетит!

***
Патладжанени пътъчки със зеленчуци
Пълнени тиквички с извара

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай