Внимание – прииждат медузи

05.08.2010г. / 12 54ч.
Вергиния Генова
Внимание – прииждат медузи

Внимание – прииждат медузи! Само като чуят това някои хора са готови да изпаднат в паника и да избягат колкото се може по-далеч от морето, но всъщност медузите са много красиви и грациозни създания. Особено, когато ги гледаме на картинка или в природонаучни филми по телевизията. Каквото и да е отношението ни към тях позитивно или негативно, без съмнение всички ги свързваме със солена вода, морски бриз и пенливи вълнички. Затова и украса от медузи винаги ще ни напомня за морето.

Ето няколко предложения от книжарница „Слънчоглед” как да си направим от тези морски създания. Медузите идеално пасват за щанда с бански костюми в магазина, кътът с играчки в детската градина или ей така просто за повече морско настроение у дома или в офиса. Е, в офиса трябва да се внимава с личното пространство, защото ако имаме нещастието да сме попаднали при авторитарни и съсухрени шефове и кисели колеги, няма да е никак удачно да проявяваме какъвто и да е вид творчество – освен ако не сме си поставили за цел да ги подлудим. Хе – тогава може невинно да им подарим стириопорена медуза. По-желание я оцветяваме и декорираме, примерно със седефени кръгчета и панделки. Можем да я обвием във воал от органза, да използваме тишу или хартиени шнурчета или разтегателна хартия.

А най-добре да проявим творчество и да оползотворим непотребните неща у дома – би се получила доста ефектна медуза от найлонови пликчета. Можем да подарим една такава на съседите, които постоянно си оставят боклука където не му е мястото. А ако сме и по-гаднички – може да направим медузата от употребявани пликове и тогава ще има и един специфичен, макар и не толкова морски аромат. Всъщност, като се замисля, колко боклуци и употребявани пликове има по нашето Черноморие, които се веят от вятъра наляво надясно – може пък да се окаже, че този вид медуза е доста актуална и доста морска.

Та, ако сте далеч от морето и то ви липсва, може да изработите с децата някоя и друга медуза за украса у дома.

***
Сувенир - бонсай от леща
Направи си сам тойлегами!

Коментирай