Измитите патладжани се нарязват на филийки, дебели около 7 мм. Оставят се подсолени да постоят в купа с вода, след което се изплакват с хладка вода, оставят се за минута да се отцедят от водата, след което се овалват в брашно и се пържат от двете страни в добре загрятото олио. Запържете нарязаните скилидки чесън в 1 супена лъжица олио, докато порозовеят, после добавете настърганите (по възможност по на едро) домати. Добавете сол и черен пипер на вкус. Бъркайте добре около 10 минути, след което изключете котлона и оставете тенджерата, за да се задуши сосът. Залейте изпържените патладжани с доматен сос и декорирайте с магданоз!
Добър апетит!
***
Патладжанени пътъчки със зеленчуци
Салата с патладжан и червен лук
Патладжани с ориз