Меню

Патладжани в домашно приготвен доматен сос

10 август 2010 | 07:57 | Аз жената
Добави в любими
3 средно големи патладжана
Брашно
1 ч. ч. олио

За соса:
4-5 средно големи домата
1 лъжица олио
3-4 скилидки чесън
Черен пипер на вкус
Сол
Магданоз

Продукти
Приготвяне

Измитите патладжани се нарязват на филийки, дебели около 7 мм. Оставят се подсолени да постоят в купа с вода, след което се изплакват с хладка вода, оставят се за минута да се отцедят от водата, след което се овалват в брашно и се пържат от двете страни в добре загрятото олио. Запържете нарязаните скилидки чесън в 1 супена лъжица олио, докато порозовеят, после добавете настърганите (по възможност по на едро) домати. Добавете сол и черен пипер на вкус. Бъркайте добре около 10 минути, след което изключете котлона и оставете тенджерата, за да се задуши сосът. Залейте изпържените патладжани с доматен сос и декорирайте с магданоз!

Добър апетит!

***
Патладжанени пътъчки със зеленчуци
Салата с патладжан и червен лук
Патладжани с ориз

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай