Меню

Миди в сос с бяло вино

16 август 2010 | 14:18 | Аз жената
Добави в любими
За 4 порции
около 1 кг миди
1 ч. ч. бяло вино
1 глава лук
2 домата
2-3 суп. лъж. олио
1/4 връзка магданоз
1 ч. лъж. мащерка
1/4 ч. лъж. бял пипер
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината. Добавете нарязаните на кубчета домати, лук и запържете 2-3 минути. Добавете виното и подправките без магданоза и веднага след завирането на сместа - добре почистените миди. Оставете на слаб огън под капак за около 20-25 минути. В края добавете магданоза. Поднесете ястието топло или охладено с чаша бяло вино.

Добър апетит!

***
Пълнени миди с ориз
Миди на жар
Салата с ролца от раци и маслини

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай