Загрейте мазнината в по-дълбок тиган. Добавете нарязания на ситно лук, а след минута-две и ориза. Разбъркайте и след минута-две добавете и 4 ч. ч. вода. Добавете черен пипер на вкус. Оставете на слаб огън като от време на време разбърквате за около 10 минути.
В дълбока тенджера поставете почистените добре миди, още в черупките и залейте с 1/2 литър вода. Оставете на слаб огън до отварянето на мидите. Свалете от огъня и охладете мидите. Всяка разтворена мида напълнете с част от ориза. Останалия ориз поставете на дъното на тенджерата и отгоре наредете пълнените миди. Залейте с 2 ч. ч. вода от тази, в която са врели мидите. Подправете със солта. Оставете да къкри още 10-15 минути на слаб огън. Поднесете ястието гарнирано с нарязан на ситно магданоз и с чаша бяло вино.
Добър апетит!
***
Миди на жар
Миди по милиционерски
Риба тон с маслини, кориандър и вермут