Меню

Печени дини

9 септември 2010 | 09:56 | Вергиния Генова
Добави в любими
Печени дини

Приготвяне

Продукти:
150 г захар
150 г масло
1 яйце
270 г брашно
1 пакетче суха мая
щипка сол
ванилия
стафиди

Приготвяне:
Кравето масло и захарта се разбиват докато не се получи еднородна бяла кремообразна смес и обемът й се увеличи.
Добавяме яйцето, солта, ванилията и накрая брашното и маята. Бъркаме постоянно.
Трябва да се е получило меко тесто, което допълнително омесваме.
Разделяме тестото на три топки
Малка – добавяме зелена боя за храна и размесваме
Средна – оставяме тестото с естествения му цвят
Голяма – добавяме червена боя за храна и размесваме
Оставяме трите топки за малко в хладилника. След което в червената топка добавяме стафиди и размесваме хубаво. Правим червената топка на цилиндър.
Зелената и бялата разточваме на кора. И завиваме както следва – червеното завиваме в бялото, а двете заедно в зелената кора. Динята е готова и можем да я сложим да се изстудява за една нощ, увита в домакинско фолио. След това режем на кръгове и печем в предварително намазнена тавичка и загрята фурна за около 10 минути.
След като извадим сладките ги разрязваме на две и вече трябва да имат вид на диня. Може да ги сложите за съхранение и в кутия.
Печена, но вкусна диня.
Добър апетит.

* * *

Ябълкови бисквити – сърца
Ананасова торта с бишкоти
Целувки с орехи и шоколад

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Верджи ( преди 12 години )
И си е супер идея:) само не трябва да ги ядеш веднага, че са бая твърди и ще се разочароваш... но след няколко дни са фантация. От това тесто стават и коледни сладки:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ели ( преди 12 години )
изглежда супер идея! ще се пробва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар