Продукти:
150 г захар
150 г масло
1 яйце
270 г брашно
1 пакетче суха мая
щипка сол
ванилия
стафиди
Приготвяне:
Кравето масло и захарта се разбиват докато не се получи еднородна бяла кремообразна смес и обемът й се увеличи.
Добавяме яйцето, солта, ванилията и накрая брашното и маята. Бъркаме постоянно.
Трябва да се е получило меко тесто, което допълнително омесваме.
Разделяме тестото на три топки
Малка – добавяме зелена боя за храна и размесваме
Средна – оставяме тестото с естествения му цвят
Голяма – добавяме червена боя за храна и размесваме
Оставяме трите топки за малко в хладилника. След което в червената топка добавяме стафиди и размесваме хубаво. Правим червената топка на цилиндър.
Зелената и бялата разточваме на кора. И завиваме както следва – червеното завиваме в бялото, а двете заедно в зелената кора. Динята е готова и можем да я сложим да се изстудява за една нощ, увита в домакинско фолио. След това режем на кръгове и печем в предварително намазнена тавичка и загрята фурна за около 10 минути.
След като извадим сладките ги разрязваме на две и вече трябва да имат вид на диня. Може да ги сложите за съхранение и в кутия.
Печена, но вкусна диня.
Добър апетит.
* * *
Ябълкови бисквити – сърца
Ананасова торта с бишкоти
Целувки с орехи и шоколад