Меню

Лесен „хайвер“ „Есен“

14 септември 2010 | 12:56 | Аз жената
Добави в любими
1 попарен, нарязан на кубчета и изпържен след това патладжан
7 скилидки чесън
2 сварени картофа
2 сварени моркова
5 червени чушки
4 стръка магданоз
олио, галета, орехи

Продукти
Приготвяне

Патладжанът счукваме с чушките и чесъна в хаванче. Сварените заедно моркови (нарязани на кубченца) и картофи (нарязани на едро) претриваме с дупчена лъжица и също се добавят. Към полученото слагаме олио и сол на вкус. Поръсваме със счукани орехи и галета, наситнен магданоз. Разбъркваме отново и украсяваме с маслини.
Сервираме по желание с майонеза, която се пръска отгоре произволно.

* * *

Хайвер – фалшив
Шопски хайвер
Лъжлив хайвер
Хайвер от грис

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай