Меню

Пълнени круши с крем

15.09.2010г. / 13 50ч.
Аз жената
Пълнени круши с крем

Продукти:
4-5 хубави круши
3 жълтъка
150 мл прясно мляко
1 ванилия
1 лимон
1 бял шоколад (около 65 г)
захар

Приготвяне:
Разтваряме желатина с вода (4 с. л. + 1 с. л. шампанско или бяло вино) и го оставяме да набъбне за около 10 минути. През това време с остро ножче изрязваме капачета на крушите и дупчим отгоре надолу внимателно. На пазара се продават и специални инструменти за това (тип кухненско свредло). Бием жълтъците с около 1 к. ч. захар и бавно добавяме после леко топличкото прясно мляко, пускаме малко лимонова или портокалова кора. Ароматизираме с ванилията. Бием енергично крема с миксера още и капваме няколко капки лимонов сок. Режем лимона на колелца, озахаряваме ги и правим подложки (канапета) на плодовете. Капваме и във вътрешността на крушите малко сок. Пълним ямичките с крема и прибираме в хладилника. Веднага след това разтопяваме белия шоколад с малко мляко или вода на водна баня, колкото да се разпусне. Пръскаме крушите и отново ги връщаме в хладилника за 4 часа.
Друго:
Крушите могат да се топнат в горещ захарен сироп за кратко и тогава да се пълнят с крема.
Яйцата трябва да са пресни, от сигурен и проверен източник!

* * *

Пай с круши
Сладкиш с круши
Десерт с круши
Круши в шоколад

Коментирай