300 мин
			
						- 
					
				
Порции: 20 
		
Изпичаме чушките и патладжаните. Топваме доматите в топла вода, за да се обелят по-лесно. Работим бързо. След това измиваме и остъргваме морковите, които сваряваме. Всички продукти смесваме и прекарваме през машинката за месо. Варим в началото без олио, като така целим да изври водата, след това слагаме по много малко мазнина, но непрекъснато с дървена лопатка бъркаме, за да не загори. Отведнъж изливаме 1 л олио, наситняваме чесъна и зелениите. Подправяме на вкус.
Снимка: Istock
* * *
 Домашна лютеница с картофи 
 Лютеница по студен начин 
 Лютеница от сини сливи 
 Лютеница 
 Много вкусна и бърза лютеница с мед