Меню
Готварство

Пържени ябълки в тесто

15.09.2010г. / 14 46ч.
Аз жената
Пържени ябълки в тесто

Продукти:
4 ябълки
2 белтъка
1 жълтък
1 к. ч. брашно
1 с. л. бира /ром
захар, сол, канела
кокосова мазнина за пържене

Приготвяне:
Разбиваме жълтъка с 1 ч. л. захар, щипка сол, добавяме брашното и малко бира, за да се получи гъста каша. Оставяме на топло сместа за около 30 минути. През това време махаме семенната част от ябълките. Нарязваме ги на колелца (1 см). Разбиваме белтъците на сняг и прибавяме към отделената жълта смес с леко бъркане. Топваме ябълковите колелца в тестото и пускаме в сгорещена мазнина. Изваждаме и поръсваме със захар, размесена с канела.

* * *

Есенен сладкиш с ябълки
Сладкиш с ябълки, орехи и стафиди
Палачинки с печени ябълки и карамелизиран сироп ;
Десерт от тиква и ябълки
Щрудел с готови кори

Коментирай