Свободно време

5 правила за безопасност във Фейсбук

16.09.2010г. / 09 07ч.
Аз жената
5 правила за безопасност във Фейсбук

Все по-модерен и все повече време му отделяме – това е Фейсбук.
Признайте си – ако не попрекопавате фермата, със сигурност воайорствате из чужди снимки или следите с любопитство статусите на всичките си приятели. И все пак добре е да знаете и спазвате някои правила за безопасност в социалните мрежи, за да не ви се случат неприятни случки.

Споделяйте с внимание
Внимавайте каква информация за себе си и какви снимки ще публикувате!
Без значение дали е в статуса, снимки, коментари – всичко може да изиграе лоша шега. Например да породи ревност у половинката или да предизвика конско от шефа, защото е направено в работно време ...

Познавайте приятелите си
Не приемайте за приятели хора, които не познавате от реалния живот.
Някой може да се представя за един и да използва познанството ви за злоупотреби. Внимавайте! Ако някой ви иска приятелство, а не се досещате познавате ли се или не. Не е срамно да попитате „А познаваме ли се? От къде?“ и ако някой търси запознанство просто да откажете.

Бъдете предпазливи
Знайте, че голяма част от това, което казвате в социалните мрежи с текстове, снимки или линкове разказва за вас и после тази информация се използва с маркетинг цели или от хора, занимаващи се с HR. Затова и бъдете предпазливи.

Следете децата си
Ако децата ви използват социални мрежи – знайте паролите им и следете какво правят тайно от тях. Не допускайте деца под 12-14 години да имат свой профил – прекалено опасно е за тях, няма да знаят как да се предпазят при евентуални казуси.

Внимавайте и със снимките
Ако сте си купили нов голям телевизор и се похвалите с това във Фейсбук, а ако сложите и снимка на хола си – това е една голяма покана за нежелани гости, замислете се. Ако правите малко парти, на което сте поканили само част от приятелките, а други могат да се сърдят, че не са поканени – отново повод за притеснение. Споделяйте само общи снимки и такива, за които ще сте сигурна, че няма да ви причинят главоболия.

Прочетете още
Какво да не правим във Фейсбук

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
darina ( преди 11 години )
az se zanimavam glavno s fermata i ne spodelqm mnogo informacia
отговор Сигнализирай за неуместен коментар