Меню

Трицветна туршия

23 септември 2010 | 12:44 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 средно голяма бяла зелка
1 средно голяма червена зелка
червени и зелени пиперки по 1 кг (може и повечко да са, до 2 кг)
целина или магданоз, (слагам и от двете, за аромат)
оцет и сол (солта за е

Продукти
Приготвяне

Вземат се равни количества от четирите зеленчука.
Цветното зеле се разделя на малки парченца, а пиперките се нарязват на тънки ивици – отделно зелените и отделно червените. Нареждат се в бурканите на редове. Най-напред се поставя целината или магданозът отдолу, поставя се след това ред червени пиперки, над тях се поставят и зелените и после над тях се поставя бялото и червеното зеле, което може да се нареже както вие пожелаете, но да е малко по-едро от чушките. Така бурканът се пълни до горе, но всъщност не забравяте и целинката или магданоза. Така напълненият буркан се притиска добре и се залива със саламурата, приготвена от: една част винен оцет, една част вода и 80 грама сол на всеки литър течност. Затваря се бурканът с туршията и се съхранява на хладно... Ами това е.
Да ви е сладко.

* * *

Парени чушки със зеле
Да слагаме или не туршии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
eli ( преди 12 години )