Вземат се равни количества от четирите зеленчука.
Цветното зеле се разделя на малки парченца, а пиперките се нарязват на тънки ивици – отделно зелените и отделно червените. Нареждат се в бурканите на редове. Най-напред се поставя целината или магданозът отдолу, поставя се след това ред червени пиперки, над тях се поставят и зелените и после над тях се поставя бялото и червеното зеле, което може да се нареже както вие пожелаете, но да е малко по-едро от чушките. Така бурканът се пълни до горе, но всъщност не забравяте и целинката или магданоза. Така напълненият буркан се притиска добре и се залива със саламурата, приготвена от: една част винен оцет, една част вода и 80 грама сол на всеки литър течност. Затваря се бурканът с туршията и се съхранява на хладно... Ами това е.
Да ви е сладко.
* * *