Меню
Готварство

Туршия от неузрели малки дини, пъпеши

28.09.2010г. / 16 26ч.
Аз жената
Туршия от неузрели малки дини, пъпеши

Продукти:
малки дини или пъпеши
3-4 глави чесън
1/2 кг червени чушки
клонки от мента
оцет, сол

Приготвяне:
Обелваме малките дини или пъпеши от кората и ги нареждаме в буркан. Между тях слагаме клонки мента, скилидки чесън и ситно нарязани чушки. Счукваме скилидки чесън със сол, сипваме оцет и вода на равни части и сол. Заливаме динките с тази смес така, че да ги покрие с няколко пръста. Затваряме с капак и оставяме да ферментират. От време на време разклащаме буркана. След около седмица туршията е готова.

* * *

Салата от тиквички
Туршия от лимон

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Вили ( преди 11 години )
Хубава туршийка! По селата като оберат бостаните, тази туршия се прави в дървени качета и динчетата не се белят. Прелест!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар