
Шпековаме месото с чесъна, напръскваме със сместа от млякото, тахана и го прибираме в подходящ съд с капак. Оставяме да се поеме миризмата и да омекне добре. После нарязваме на филийки лука, посоляваме на вкус и редим върху месото, покриваме с магданоза и чушките, нарязани на ситно и подправките. Заливаме с мазнината, виното и малко вода. Захлупваме и печем във фурна на слаб огън, без да отваряме дълго време.
* * *
Свинско печено в бира
Брюкселско зеле със свинско
Свинско със зеле
Свинско с бамя и картофи
Свинско с грах и картофи
Свинско с картофи – френска рецепта
Свинско с кисело зеле
Свинско с лютеница
Свинско с ориз и коприва
Свинско с винен сос
Свинско по португалски
Свинско филе с доматен сос и лешници
Свинско с бамя
Свинско в сладко-кисел сос
Свинско в гювеч
Свинско в йенска тенджера
Свински шишчета