Меню

Кьопоолу от зелени домати

8 октомври 2010 | 11:21 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг зелени домати
1/2 кг зелени чушки, може да са леко люти
5-6 скилидки чесън
връзка магданоз
връзка копър
1 к. ч. олио
1-2 ч. л. оцет
сол на вкус
120 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Преди години, есенно време когато оскубваха и изгаряха дръговете на доматите и чушките, баба ми печеше останалите зелени домати и чушки на въглените от жаравата на сухите стебла. Сега можете да поставите зелените домати в тава и да ги изпечете във фурната. Готови са когато люспата покафенее и доматчетата омекнат. Оставете ги да поизстинат и ги обелете. Изпечете и обелете зелените чушки. Обелете скилидките чесън. Ако случайно имате в дома си дървен пахар, счукайте чесъна със сол. След това нарежете на парчета изпечените домати и чушки, поставете ги в пахара и счукайте и тях до получаване на еднородна смес. Накрая добавете нарязани на ситно магданоза и копъра. Овкусете с олиото и оцета, и го поднесете изстинало.
Ако нямате пахар, можете да използвате миксер. На вкус е същото, но става по-рядко.

* * *

Кьопоолу
Сладко от зелени домати
Всички рецепти за туршия на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай