Свободно време

„Изкуството да си сама“ от сценаристката на „Сексът и градът“ Лиз Тучило

10.10.2010г. / 18 52ч.
Аз жената
„Изкуството да си сама“ от сценаристката на „Сексът и градът“ Лиз Тучило

Защо си сама? Необвързаната жена често чува този дразнещ въпрос. Разтревожени роднини и омъжени приятелки й го задават постоянно и накрая тя самата започва да се чуди защо привлекателна и успяла жена като нея все още няма мъж до себе си.
Джули Дженсън, специалистка по връзки с обществеността в голямо нюйоркско издателство, не се терзае с подобни въпроси. Макар и да не е горда от факта, че от години няма сериозна връзка, тя се старае да живее пълноценно. Когато една от приятелките й е изоставена от съпруга си заради инструкторка по самба, а последното излизане по женски завършва катастрофално в спешно отделение, Джули си задава много интересен въпрос: Как жените по света се справят със самотата?
Тя решава да тръгне на пътешествие. Джули посещава Франция, Италия, Индия, Австралия, Китай и Исландия, където се среща с необвързани представители и на двата пола. Тя разбира, че всички жени по света искат просто да бъдат щастливи, а веднъж намерили любовта, правят всичко възможно, за да я задържат. Но къде Джули ще намери своето щастие?

За автора:

„Сексът и градът” – шанс и проклятие

Лиз Тучило дълги години се е занимавала с писане, но кариерата й така й не потръгва. Големият пробив идва, когато случайно се запознава с продуцента на сериала „Сексът и градът”, който се изказва много положително за работата й. На следващия ден един от сценаристите напуска проекта и Тучило е наета, макар да няма никакъв опит в писането на сценарии. Нюйоркчанката с хапливо чувство за хумор дотолкова впечатлява с идеите си, че е назначена за главен сценарист на продукцията. Именно на нея приписват голяма част от заслугите сериалът да се превърне в един от най-успешните телевизионни проекти. Самата Лиз скромно отбелязва, че това се дължи на добрата екипна работа. Относно продукцията в чисто личен план споделя: „По някакъв начин участието в „Сексът и градът” се оказа проклятие за повечето жени в сериала. Сякаш съдбата ни обрече на самота, за да имаме достатъчно материал.”

Необвързаните хора и градът

След дългоочаквания обрат в кариерата й Лиз решава да напише книга с друг от сценаристите на „Сексът и градът” – Грег Берендт. Наръчникът със съвети „Той не си пада по теб” се превръща в тотален бестселър, по който е направен и нашумелият едноименен филм. Най-неочаквано двамата автори се сдобиват със славата на експерти по въпроси, касаещи необвързаните хора. Лиз получава много предложения, сред които да води телевизионна рубрика за съвети за първа среща и да напише статия за пазаруването за Свети Валентин. 47-годишната нюйоркчанка отхвърля всички предложения, като обяснява: „Не съм такъв човек. Не знам как да се облека за първа среща. Не харесвам Свети Валентин. Няма да заблуждавам хората, че съм специалист по срещите. Да, книгата се получи добре, но нямам какво повече да кажа точно по този въпрос. Имах друга идея.”

Отзиви:

Откровена и интригуваща история за срещите, брака и романтичните очаквания. Пъблишърс Уикли

Едновременно забавна и сериозна, книгата е задължителна за дамите, които искат да се справят в измамния свят на срещите. Буклист

Тучило показва, че може да пише романи толкова добре, колкото и сценарии. Роументик Таймс

С брутална откровеност и уникално чувство за хумор Лиз Тучило постига невъзможното – дава нова и свежа перспектива за необвързаните жени, търсещи любовта. Глемър

ИК Хермес

Корична цена: 14,95 лв.

* * *

„Сърце и душа“ – новият бестселър на ирландската кралица на романа Мейв Бинчи

Коментирай