Меню

Заек в тиква

11 октомври 2010 | 11:59 | Аз жената
4 от 4 гласа
Добави в любими
заек
чушки
броколи
тиква
моркови
чесън

Продукти
Приготвяне

Избираме голяма кръгла тиква, в която да сложим порциите заешко месо. Изрязваме капаче и издълбаваме семките. В тиган с олио запържваме и задушаваме месото. В същата мазнина след това приготвяме плънката от зеленчуци: няколко чушки, две-три глави лук, моркови нарязани на колелца, броколи, гъби, черен пипер на зрънца и сол на вкус. Количеството на зеленчуците е според големината на тиквата.
И така изсипваме плънката на дъното на тиквата и нареждаме отгоре порциите месо, след което затваряме с капачето. Слагаме в тава и печем към 2 часа в умерена фурна. А след това се наслаждаваме на невероятния вкус на ястието придружено с чаша бяло ароматно вино.
Да ви е вкусно и добър апетит. :)

* * *

Задушен заек
Задушен заек със свинско
Заек със сирена и сметана

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай