Бременност

Бременност седмица 39: Игра на нерви...

11.10.2010г. / 15 02ч.
Аз жената
Бременност седмица 39: Игра на нерви...

Продължава от Бременност седмица 38: В изчаквателна позиция

Бебе: Дали ще родиш утре или през следващата седмица – на бебето ти му е все едно, тъй като то вече е напълно готово да се появи на белия свят. Твоето тяло се подготвя за голямото събитие, а дано и ти да си се подготвила психически. Бебето ти е натрупало достатъчно мазнини, нанасят се финалните щрихи по формирането на органите. Важно е то да е заело позиция, подходяща за раждане и просто да изчаква особения момент, в който всички системи в тялото ти ще се синхронизират, за да стартира раждането.

Мама: Нетърпелива си да гушнеш своето дете, но отдели време да помислиш и за не чак толкова прекрасния процес на раждането. Не забравяй, че има няколко физически знака, предхождащи раждането: 1) отпушването на „тапата“ преди да започне раждането – изтичане на слуз, 2) изтичане на водите, 3) и накрая преди да започнат контракциите е възможно да забележиш кафеникавочервен секрет върху бельото си.
А приготви ли първите дрешки на бебето? А списъка с роднини и приятели, на които да съобщиш радостната новина? Не забравяй фотоапарата/ камерата!!! Ако ще раждаш в болница, си приготви чорапи, тъй като много често там е хладно и любимата си възглавница, която е най-удобна от всички други на света.

* * *

Бременност седмица 1: В началото...
Всичко за бременността

Коментирай