Интимно

Българките се страхуват от връзка с по-млад мъж

12.10.2010г. / 16 09ч.
Аз жената
Българките се страхуват от връзка с по-млад мъж

Само 1/5 от българските жени са готови да прескочат табутата и биха излизали с по-млади от тях мъже. За разлика от дамите, представителите на силния пол традиционно са по-разкрепостени и половината от българите нямат против да излизат с по-млади жени.

Тези резултати са от анкета на социалния клуб за необвързани Forward Singles, която представя нова статистика за българското общество и по-специално – за отношенията между мъже и жени. Показателят този път е разликата във възрастта между двама партньори, и дали тя има значение. Всички знаем, че традиционно мъжете предпочитат по-млади жени, а жените – по-зрял партньор.

По данни на анкетата - възрастта е от значение за 87% от мъжете и 93% от жените – толкова са хората, определили специфична възрастова граница за потенциален партньор. Традиционно – над половината от мъжете, предпочитат партньорката им да е на тяхната възраст или до 3 години по-голяма. 24% от мъжете не биха се притеснявали да излизат с жена до 5 години над тяхната възраст. А едва 15% мъже биха се съгласили да се запознаят с дама с 5 години по-голяма от тях.

Подобно е отношението на нежния пол към по-млади от тях партньори – 52% от дамите нямат против възрастта да е една и съща или до 3 години в тяхна полза. Само 1/5 биха пробвали да създадат взаимоотношения с до 5 години по-млад партньор. Едва 7% от жените се чувстват достатъчно свободомислещи и разкрепостени да търсят партньор, по-малък от тях с повече от 5 години.

Има хора, за които разликата във възрастта дори не е задължителен критерий. В заключение от проведената анкета, по-голям процент от необвързаните в България имат ясно изразени предпочитания за човека до себе си. И все пак се забелязва тенденция в мисленето, че е важна не толкова възрастта, колкото разбирателството и обичта между двамата.

* * *

Какво търсят мъжете в една жена?
Около 40 жената е най-добра в секса
Задоволяват ли ни българските мъже?

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Plamen ( преди 11 години )
Po-skoro myzhete se strahuvat ot vryzka s po-vyzrastne bylgarka :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар