Меню

Върхарчета

26 октомври 2010 | 11:38 | Аз жената
1 от 1 гласа
Добави в любими
Продукти
Приготвяне:
Продукти: 
3-4 кг пиперки (върхарчета) 
1 бутилка оцет 
250 г олио (използва се за пържене на пиперките) 
1 чаена чаша захар 
1 кафяна чаша сол 
1 чаена чаша вода 
4-5 глави чесън 
магданоз 
черен пипер и натриев бензоат

Продукти
Приготвяне

 

Приготвяне:
Пиперките се пържат в загрятото олио до набръчкване, след което се изваждат от мазнината. В същото олио се слагат останалите продукти с изключение на натриевия бензоат, магданоза и чесъна. Завира се така получения сироп и с него се заливат пиперките, които предварително се нареждат в буркани. Накрая се слага натриевият бензоат, магданозът и чесънът.

* * *

Всички рецепти за туршия на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай