Меню

Жарена салата

27 октомври 2010 | 10:06 | Аз жената
Добави в любими
Продукти:
1 кг печен пипер
1/2 кг печен патладжан
100 г кашкавал
1/2 пакетче крема сирене
1 средно голяма краставица
3-4 плочки шунка – много тънка
около 200 г майонеза
щипка сол
няколко капки оцет и една идея чер пипер

Продукти
Приготвяне

Здравейте, представям Ви любимата рецепта на моето семейство, която приготвяме често, когато лятото си отива и идва есента. Тогава живеещите на село като нас приготвят най-различни зимнини, и почти винаги на двора грее огън, на който се варят вкусни бабини сладка или домашни консерви.

Приготвяне:

И така пиперът и патладжанът го печем на жар и става невероятно вкусен... Повярвайте разликата е невероятно голяма в сравнение с този на чушкопек...
Добре опеченият патладжан и пипер го обелваме и изчистваме от семките. Нарязваме го много ситно. Добавяме малко сол, оцет и черното пиперче, за да го овкусим. Настъргваме на ситно кашкавала. Нарязваме на дребно краставичката. Прибавяме крема сиренето и майонезата дотолкова, колкото преценим, за да го овкуси достатъчно. Опитваме за сол. и салатата е готова !...
Да Ви е сладко.!

* * *

Много вкусна есенна салата

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай