Меню

Традиционна рецепта за тиквеник от с. Мечка, Русенска област

1 ноември 2010 | 13:30 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
Най-добре е корите да са точени, но аз използвам за по-набързо 1 пакет готови кори за баница 
500 г настъргана тиква 
2 ч. ч. захар 
1 ч. ч. счукани орехи 
1/2 ч. ч. олио 
1 с. л. канела 
1 к. ч. вода

Продукти
Приготвяне

Приготвяне: В купа се смесват добре настърганата тиква, захарта, орехите и канелата. 

Взема се една кора, намазва се с малко олио и се посипва с 2 с. л. от тиквената смес. Навива се на руло и се подрежда на охлюв. Така приготвените кори се редят в кръгла намазнена тава.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 мин.
Още докато е горещ се наръсва обилно с водата и се загъва с кърпа, за да се задуши и омекне.
Хапва се охладен и с удоволствие от цялото семейство и всички гости.

снимка: thinkstock

* * *

Всички рецепти с тиква на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
4 rate up comment 2 rate down comment
Екатерина ( преди 11 години )
Утре ще направя *** по вашата рецепта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар