Тя, той, кафето и страната, където да се влюбиш

04.11.2010г. / 12 07ч.
Аз жената
Тя, той, кафето и страната, където да се влюбиш

Италия е страната на любовта. Или по-скоро е страната, където да се влюбиш. Може би има нещо във въздуха, което запалва страстта. Или може би е в красотата на пейзажа и архитектурата, която естествено предизвиква най-благородното чувство: любовта.

Точно това ще опише календарът на Lavazza за 2011 г.: красотата на влюбването, когато си в Италия, разказвайки шест различни истории по ироничен, сюрреалистичен, страстен или безгрижен начин. Шест интимни момента включващи него, нея и кафето.

Следвайки големите стойности на Италия изобразени в изданието на календара за 2009-та от Ани Лейбовиц, и темата за известните италиански песни, интерпретирана от Майлс Олдридж през 2010 г., Марк Селигър, известният американски фотограф на известни личности, бе помолен да увековечи същността на Италия. Работата на Селигър е показвана в музеи и галерии по цял свят, и той е най-известен с креативните си кадри, които трансформират истинския живот в изкуство.

В кадрите, заснети за 2011-та, Селигър хваща романтичното, чувствено настроение на срещата на двама влюбени: символичната, естетична красота на влюбването в страна, където всичко е изкуство – особено през очите на влюбена двойка или на талантлив фотограф.

Селигър обрисува любовта по интимен, игрив начин, експериментирайки с класически италиански пейзажи, превръщайки хумора в атмосфера, която може да бъде почувствана във всеки кадър, чрез непосредствен фотографски стил, който е универсално разбираем.

През своя обектив Селигър разкрива тайните на вечния образ на Италия, като страна на любовта, където красотата, изкуството, природата и историята влияят и завземат нашето съзнание, водейки ни почти неизбежно към чувството за любов. Шест различни истории, разказани по хумористичен или сюрреалистичен начин, незасегнати от времето: „шест интимни момента, включващи него, нея и кафето.“
Пейзаж в Тоскана, високите води на Венеция, балконът на Ромео и Жулиета, скалите Фаральони на Капри, магическа флорентинска градина, любовна история в Неапол са перфектният фон, добавящ ритъм и хармония към пиктографската история на Селигър, където артистичните предложения се сливат с качествата на типичния американски фотограф: талант да използва снимките, за да хване настроението, а в този случай чувствеността на определена ситуация.

„Да си фотограф означава да се разгърнеш, да направиш ситуацията надеждна, така че да покаже връзката между хората.“ обяснява Марк Селигър. „Това е като да си измислиш история и след това да я разкажеш, трябва да я направиш реална. Това, което ме накара да се влюбя в Италия беше „комбинацията“ от хора – има определено качество на живот, което прави Италия наистина уникална“.

* * *

Истинското еспресо - как да го познаем
Пътят на Кафето
Какво казва твоето кафе за теб

Коментирай