Меню

Шницели от праз

15 ноември 2010 | 10:00 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
За 8-10 шницела:
около 1/2 кг праз 
1/4 зелка 
8 картофа 
4 моркова 
1 ч. ч. останал сварен и отцеден боб от ястие 
6 яйца 
1 к. ч. царевица от консерва 
брашно, галета
40 мин.

Продукти
Приготвяне

Накълцваме сварения и изцеден праз. Зелето нарязваме на тънко и задушаваме с настърганите моркови. Омесваме зеленчуците с 3 от разбитите яйца и ръсим брашно, за да съберем сместа в обща смес. Подправяме на сол. Може да се сложи черен пипер, чубрица. Оформяме като шницели, но може и като кебапчета. Овалваме в брашно, разбито яйце, галета и пак яйце. Пържим в сгорещена мазнина. Поднасяме с туршия.

Снимка: thinkstock

* * *

Праз с ориз
Супа от праз лук
Баница с праз
Гъби с моркови и праз
Green Leek Sushi (Суши от праз)
Есенна салата с праз и маслини
Праз със сини сливи
Кебап с праз и зелева чорба
Баница с праз лук
Кашник с праз
Омлет с праз лук и бекон
Доматена салца с праз лук

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Йорданка ( преди 11 години )
Рецептата ми се струва вкусна и хубава но никога не съм приготвяла такава манджа - шницел. Може би ще пробвам. Пожелавам весели празници съпроводени с много здраве и ДОБРОТА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мадлен ( преди 11 години )
за първи път чувам подобна рецепта ... изкушена съм да я опитам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар