Нямат точно количество, така че може да импровизирате според вашия вкус. Съобразете елдата да е около 1 с. л. на порция
Приготвяне:
Нарязвате зелето на ивички, морковите настъргвате на ренде. Прибавяте сварената, изплакната с вода и отцедена елда. После - орехите и магданоза. Овкусявате с подправките. На края смесвате салатата с 2-3 или повече с. л. хумус или майонеза.
Салатата е тежка, така че не прекалявайте с количеството й. Може да се маже на филийки или да сервирате като предястие.
Забележка на автора:
Хумус е източна салата, направена от сварен и пасиран нахут, смесен със сусамов тахан и подправки. Продават го в диетичните магазини или в супермаркетите.
Мода в закуските 2010
Елда - как да я заобичаме
Домашни бонбони с елда и тахан
Салата от елда с чушки
Десерт с елда