Семейство

Ръчен или фабричен подарък за Коледа?

29.11.2010г. / 08 34ч.
Вергиния Генова
Снимка: Ивет Лолова

Снимка: Ивет Лолова

Какво предпочитате да получите като подарък за Коледа?
Какво бихте написали в писмото си до Дядо Коледа?

Искате ръчно изработен уникат (от някой майстор, независимо какъв е занаятът и какво е произведението на изкуството)? От плетена шапка, ръчно изработено бижу до дърворезба за хола.

Саморъчно направен подарък от ваш близък или децата. Ръчно направени картички, бродирани коледни покривки, ангелчета или нещо друго дребно, но както се казва, от сърце. (Най-ценни в случая са ръчно изработените подаръци от децата.)

Купешки (Made in China) или предпочитате да бъде произведено непременно в ЕС, или предпочитате българското.

Или пък сте си наумили, че за Коледа трябва да имате някаква нова придобивка за дома, офиса или свободното време. Тук диапазонът е много голям – от някаква съвсем дребна джиджавка, до нещо наистина скъпо.

Обикновено хората си казват, че за празника трябва да се поглезят (стига да имат с какво) и дори да спазват строга фискална дисциплина, сега е моментът да поразхлабят хватката и да се порадват на живота. Дали радостта ще е печена пуйка за Коледа или пък нов автомобил, зависи от възможностите – но идеята е, че се чувстваме като на някакъв по-специален и по-важен ден от обикновените.

Търговците това и чакат. Готови са да свалят всякакви звезди, че и някои цени, само и само да вдигнат оборота по Коледа.

Та какъв вид подарък най-много би ви зарадвал за Коледа и съответно какво традиционно обичате да подарявате?

* * *

Всичко за Коледа

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Ваня ( преди 11 години )
Тази година някои мои близки ще получат ръчно направените подаръчета, дето им ги спрятам сега и много се надявам да ги харесат.По това време на годината така се увличам аз да измислям подаръци за другите, че съвсем забравям да си поискам нещо. Най-много се радвам на разни уникални нещица, книги и бонбони.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
didatzeni ( преди 11 години )
Радвам се на всеки подарък,когато е от сърце подарен.Може и китайски.В тази криза и този недоимък не може да се желаят невъзмвожни неща.Ще се радвам да е ръчно направен,но дали някой ще има свободното време да го направи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Надя ( преди 11 години )
Предпочитам ръчно изработен подарък - освен, че е уникален е бил направен специално за теб :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар