Приготвяне:
Тесто:
Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниската, а после на най-високата степен за около 2 мин. до получаването на гладко тесто. Разстелете тестото в предварително намаслена форма за торта (26 см) и печете в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух за около 30 мин. След като блатът изстине го натрошете на трохи в купа.
Пригответе пудинга според указанията на опаковката, но само с 300 мл мляко и като изстине го объркайте с трохите и ябълковия сок до хомогенна смес.
Снежни топки:
Направете от сместа топчета (размер на лешник) и ги оваляйте в смлените бадеми, по желание поръсете с пудра захар. За снежните човеци направете 3 размера подходящи топки.
Снежни човеци:
На клечки за зъби/дървени шишчета забодете 3 снежни топки, като притиснете долната за опора и главичката за шапка. За декорация оцветете марципана с какао, червена и зелена боя за храна и оформете от него шапка, очи, копчета, носле и шал и украсете снежните човеци. Поръсете с пудра захар за снежец.
Съвет:
Съхранявайте снежните топки и човеци най-много 2 дни в хладилник. Ако желаете да ги съхраните за по-дълго време, ги замразете.
Натиснете тук за повече коледни рецепти от Dr. Oetker.