Мода

Коледни намаления – кога и как да пазаруваме

02.12.2010г. / 12 14ч.
Надежда Маринова
Коледни намаления – кога и как да пазаруваме

Хипнотизиращи коледни промоции вдигат женската армия на крак

Коледно намаление или коледна промоция – две вълшебни думички, които още в началото на декември хипнотизират всяка жена. Дали още тази събота/неделя да отидем на лов в някой мол или да изчакаме следващата седмица? Бърза проверка на Az-jenata.bg през софийския магазинен пейзаж установи, че витрините вече са се окичили с примамливите 20-30 % коледно намаление. Не ви ли е достатъчно? Със сигурност процентите отстъпка ще се качат още с приближаването на новогодишните празници, а след 1 януари цените са още по-евтини. Но можем ли и струва ли си да чакаме дотогава?

Две са важните неща, преди да се впуснете в предколедното пазаруване с намаление: 1. определете бюджета си и не го преминавайте в никакъв случай; 2. прегледайте гардероба си преди да излезете и мислено си начертайте, все пак, от какво точно имате нужда. От тук нататък ето 7 съвета как да пазаруваме по време на коледните промоции:

1. В моловете почти всички магазини вече имат на витрините си реклами „Коледна промоция”. Масово магазините по софийските улици все още не предлагат намаления. Например в Калиопа има чудни дамски ризи за 19.00 лв., а за сравнение в другите магазини са по 30-40 лв.

2. Направете поне 2 шопинг тура – първият този уикенд и още един към края на декември. Причината – в края на месеца асортиментът от стоки почти е свършил и може да се окаже, че точно вашият номер вече го няма. А на второто пазаруване все пак може да си харесате нещо – за себе си или за подарък.

3. С влизането в магазина започнете разглеждането на всеки щендер – от началото, до края. Така със сигурност няма да пропуснете точно вашата дреха, която много често е една единствена бройка, скрита между другите.

4. Хареса ли ви нещо, веднага го отделете. Често в намаленията бройките са единични и точно тази блузка може да не ви дочака, когато се върнете за нея. Съберете няколко дрехи и ги пробвайте накуп.

5. Премерете всичко, което ви харесва, дори на пръв поглед да ви се струва по-малко или по-голямо от вашия номер. Често дрехата стои по един начин на закачалка, а съвсем по друг, когато я облечете.

6. Търсите си с месеци точно такава рокля – универсална, класическа, подходяща за много случаи. Но за съжаление има само един размер – по-голям от вашия. Струва  си да я купите и да я дадете за поправка в шивашко ателие или да помолите баба ви или майка ви да я стесни.

7. Няма как да подминете идеалната кройка и качествените тъкани. Дори да имате подобно нещо в гардероба, ако видите класическа пола, рокля, риза, блуза от скъпа марка – не се двоумете, а ги купете. Класиката е вечна, а качеството ще издържи години.

Горните съвети важат и за коледните, и за летните намаления. Приятно и успешно пазаруване.  Не харчете повече, отколкото сте си определили, за да не си докарате предколеден стрес от изтънялото ви портмоне.

* * *

Волани и цветя в есенно-зимната мода
Тесните дънки излизат от мода, връщат се широките панталони
Маркови дрехи за без пари
Кейт Мос обича да купува дрехи втора употреба

Коментирай