Меню

Пържени патладжани, запечени с кашкавал

16 декември 2010 | 15:47 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
1 кг патладжани 
3-4 домата 
150-200 г топено или синьо сирене 
100 г кашкавал 
подправки по избор
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Бих искала да представя моята парти рецепта, която е невероятна разядка: количеството на продуктите се определя от големината на тавичката, аз ползвам огнеупорна продълговата купа, която побира около 1 кг патладжани.

Приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги изпържваме в мазнина, след което ги нареждаме в тавичката и покриваме с избраното сирене. В отделен съд сме запържили настърганите домати, към които прибавяме подправки по вкус - аз добавям соев сос, чубрица, чер пипер, розмарин и мащерка. Част от готовата смес изсипваме върху наредените патладжани и после отново нареждаме ред патладжани, топено сирене и доматена смес докато свършим продуктите. Настъргваме кашкавала и запичаме за 15-20 минути в умерена фурна. Ястието се сервира студено и е невероятно вкусно.
Приятен апетит.

Снимка: thinkstock

* * *

Участва в конкурса за парти рецепта.
Патладжанени пътъчки със зеленчуци

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай