За дома

Бързи и лесни коледни идеи

20.12.2010г. / 11 34ч.
Вергиния Генова
Бързи и лесни коледни идеи

Хо-хо-хо!!! Дядо Коледа пристига! Коледния дух витае вече във въздуха! И всеки има своя начин да го отпразнува!

Шопинг маниаците хукват по МОЛ-овете. Богаташите по скъпи екзотични дестинации. И за хората, които мислят, че нямат възможност да отбележат така бляскаво празника, започва времето на голямата депресия. А всъщност всеки може да празнува, защото целия декември месец е месец на празниците.

Може да изработи по нещо дребно за своите близки, да изчисти и разкраси къщата, дори да се включи в благотворителен базар.

Ето и още малко от нашите коледни предложения, които ще ви разведрят и ще подобрят настроението и атмосферата у дома. Особено ако имате деца, ще ги ентусиазирате и ще превърнете наистина остатъкът от декември в един прекрасен празник.

Идея №1
Мини елхичка от шишарки
Отидете на разходка в гората и съберете малко шишарки. Потърсете, ако имате малки керамични кутийки, ако нямате може да стане и с обикновени пластмасови чашки.
Облепете ги с нещо бляскаво, с прежда или с коноп. Сложете вътре камъчета за тежест. След което залепете шишарките и ги украсете. Ето една мини елха с минимално средства и минимално усилия, но пък ще ви бъде максимално весело докато я приготвяте. Ще забравите проблемите и ще започнете да гледате по-ведро и оптимистично на света.

Идея №2
Макаронени ангелчета
Това пък е супер лесна украса. В този случай пък трябва да се разходите до магазина и да похарчите не повече от 10 лева. Трябват ви няколко вида макарони – подберете подходящи. Бронз или съответно златна или сребърна боя, ако искате да са по-бляскави. Според моето скромно мнение отново силиконовото лепило е най-добро за случая. Събирате се на седянка и лепите и оцветявате. Накрая остава да им сложите шнурчета и готово. За половин час можете да направите над 50 ангелчета.
Ако питате мен стават красиви и без да ги боядисвате с нещо бляскаво, но както се казва всеки според вкуса си.

Идея №3
Хартиени снежинки
Има безкрайно много начини да изрежете хартиени снежинки. Аз разбира се ще ви подсетя за най-лесния и бързия! Изрязвате квадрати от хартия (според това колко голяма бихте искали да е вашата снежинка).
След това избирате един от ъглите на квадрата и започвате да сгъвате – насам, натам... докато не стигнете до противоположния край и не се получи хармоника.
Сгъвате листчето на две и става като крилца на птица – запомнете го, може да го използвате и по Великден, а и през лятото, защото е идеална рибешка опашка.
Но сега ще правим снежни цветя, затова направете няколко такива – 3, 4, 5, 6. Залепете ги едно за друго с лепило, което добре лепи хартия и снежинката е готова.
Може да я използвате за направата на картички, елхова украса, да ги лепите по прозорците или по стените.

Три идеи като начало са добре, нали? Побързайте да опитате, защото имаме още много в Коледния чорап!

* * *

Всичко за Коледа

Коментирай