Бременност

Бременност и празници

28.12.2010г. / 11 49ч.
Джадала Мария
Бременност и празници

Коледа, Нова година – хубави празници, но и по-специални за всички, които са в очакване на бебе. Бременността от своя страна е прекрасна, но покрай празниците има своите специфики. Нека ги разгледаме, за да знаем къде какво да очакваме.

1. Преяждането. Да, празниците винаги са свързани с преяждане. Но по време на бременността то е още по-неприятно. А лошото е, че в този период и с малко се насищате и от малко храна може да ви стане зле. Съвет: хапвайте по малко и по-често.

2. Пиенето. Не, никакъв алкохол. Или само заради празника – нека е максимум половин до една чаша вино. Не посягайте към твърдия алкохол, колкото и да ви е празнично и сладко.

3. Шумът и многото хора. Знайте, че те ще ви уморяват повече от обичайното. Почивайте повече. Имате извинение да се оттеглите от масата поне за половин час в тиха стая. Полегнете и отпочинете.

4. Стресът. Не, не му се давайте. Каквото и да става – забравени подаръци, не добре подготвена трапеза – това ще отмине, по-важно е вие и бебето да сте добре!

5. Почивката. Ако може наредете така нещата, че тези празници да не посрещате гости, а само да ходите. Ако имате специални изисквания към храната – казвайте си. Изберете компания, в която ще се чувствате добре, не се пуши и ще можете да почивате. И почивайте повече.

Весели празници!

* * *

Бременна в самолета
На път по време на бременност
Бременна в Новогодишната нощ
Всичко за бременността

Коментирай
Свободно време