Тази рецепта изглежда малко сложна, но не е такава. Времето за приготвяне си заслужава – рулцата са наистина фантастични. Подходяща и за Коледа и за Нова Година, и за глезене през уикенда, и за детско парти.
Приготвяне:
От продуктите за тестото замесете меко тесто и оставете да втаса около 2 часа на топло място. През това време се подготвя плънката – разтопеното масло, със захарта и канелата. Разточва се кора с правоъгълна форма и дебелина около 0.5 см и се поръсва обилно с плънката. Отгоре се поръсват стафидите. Навива се на руло и се нарязва на рулца с дебелина около 0.5 см. Оставя се отново да втасат около 30 минути, поръсват се с кафява захар и се пекат на 180 градуса до зарозовяване.
Добър апетит!
* * *