Аз съм студентка и нямам възможност да отделям много време в кухнята, но пък държа на домашно приготвената храна. Затова повечето ми кулинарни рецепти са аламинути. Една от любимите ми рецепти е пилаф, вари се само 10-тина минути и докато се задушава имам време и салатка да си направя. Заради многото екзотични ароматни подправки, не само ястието ухае приятно, но и цялата стая.
Приготвяне:
Първо се кипва водата, заедно със шафрана. В отделен съд се загрява олиото, запържват се последователно кашуто, нарязаният лук и ориза. Пържи се докато оризът стане „стъклен“ след което се залива с врящата вода и се добавят всички останали продукти. Вари се 12 минути (разбърква се 2-3 пъти) и се отстранява от печката, похлупва се и се покрива с плътна кърпа да се задуши за 15-20 минути.
* * *