Меню

Пилаф с кашу и стафиди

7 януари 2011 | 10:37 | Аз жената
Добави в любими
1 ч. ч. ориз
50 г кашу
50 г стафиди
3 глави кромид лук
60 мл олио
2 ч. ч. вода
1 ч. л. кимион
1 к. л. куркума
1 к. л черен пипер
4-5 шушулки кардамон
1 ч. л. сол
1 щипка шафран

Продукти
Приготвяне

Аз съм студентка и нямам възможност да отделям много време в кухнята, но пък държа на домашно приготвената храна. Затова повечето ми кулинарни рецепти са аламинути. Една от любимите ми рецепти е пилаф, вари се само 10-тина минути и докато се задушава имам време и салатка да си направя. Заради многото екзотични ароматни подправки, не само ястието ухае приятно, но и цялата стая.

Приготвяне:
Първо се кипва водата, заедно със шафрана. В отделен съд се загрява олиото, запържват се последователно кашуто, нарязаният лук и ориза. Пържи се докато оризът стане „стъклен“ след което се залива с врящата вода и се добавят всички останали продукти. Вари се 12 минути (разбърква се 2-3 пъти) и се отстранява от печката, похлупва се и се покрива с плътна кърпа да се задуши за 15-20 минути.

* * *

Сабджи пилаф
Пролетен пилаф по гръцки

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай