Меню

Омлет от картофи със сирене

7 януари 2011 | 12:33 | Аз жената
Добави в любими
За 2 порции:
5-6 средно големи картофа 
3 яйца 
150 г сирене 
половин кофичка кисело мляко 
2 супени лъжици брашно 
копър или магданоз
30 мин.

Продукти
Приготвяне

Картофите се обелват и след това се настъргват. Към тях се прибавят яйцата, натрошеното сирене, киселото мляко и брашното. Разбърква се добре. След това се загрява тиган с много малко мазнина и се гребва от сместа, оформя се като малка палачинка. Така се пържи от двете страни. След като са готови си правим сос от 1 кофичка кисело мляко и половин кофичка майонеза, чесън и копър и се заливат с получения сос. 

Надявам се да е бърза рецептата, но със сигурност е вкусна.

Снимка: thinkstock

* * *

Картофен пататник по родопски

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Ту ( преди 12 години )
Картофите сурови ли трябва да бъдат или сварени?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар