За дома

Лесно почистване на банята

12.01.2011г. / 12 15ч.
Аз жената
Лесно почистване на банята

Три основни теми ни занимават след празниците. Диетите, следпразничната депресия при връщане към служебните ангажименти и почистването след върволицата гости. Акцентираме върху почистването на банята, защото това е една от най-неприятните емоции за всяка домакиня.

Има решение за това, как да намалим времето и усилията, необходими за хигиенизирането на оборудването в санитарните помещения. Почистването вече не е познатото продължително търкане, лъскане и обилно обливане с агресивни химикали.

Истината е, че почистването на банята зависи най-вече от нейното обзавеждане. Ако мивката, смесителната батерия или тоалетната чиния са проектирани и изработени с мисълта, че трябва да се поддържат лесно – почистването се поставя на съвсем различна основа. Не че ще стане изключително приятно, но със сигурност ще е по-ефективно, лесно и бързо.

Добрата обтекаемост на повърхностите на керамичните изделия и идеално гладкото покритие осигуряват перфектно измиване. Формите са така проектирани, че водните капки се стичат от повърхността по естествен път и отнасят със себе си отлаганията и нечистотиите, без да оставят петна след изсъхване. Изделията от санитарен порцелан са с висока водонепропускливост, което предотвратява просмукването на вода и развитие на микроорганизми. Покрити са с глазура, която осигурява допълнителна защита и блестяща повърхност. Най-новите колекции санитарна керамика на Vidima се предлагат със специалното покритие Ideal Plus, което не позволява на водните капки да се задържат върху повърхността, а се оттичат лесно, отнасяйки мръсните частици.

Видът и качеството на покритието на смесителите са най-важни, те да запазят дълго време красивия си огледален блясък. Висококачественото покритие с никел и хром е не само дълготрайно, но и не се нуждае от употреба на силни и агресивни препарати за почистване.

В някои нови колекции смесители вече се прилагат нов тип розетки, които скриват холендровите гайки. По този начин се подобрява естетиката на смесителя и се улеснява поддържането на чистотата му. Затова допринася и вграждането на аератора в смесителя, което също е много полезен ход по отношение на лесната хигиена. Смесители със скрито присъединяване и с вграден аератор са VidimaStorm, които в момента се предлагат в промоционален комплект на Vidima.

Може да разгледате специалното промоционално предложение на Vidima

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Татяна ( преди 11 години )
Така и не разбрах как лесно да си почистя банята!Един съвет от моя опит:С помощта на течен съпун и МИКРОФИБЪРНА КЪРПА за минутка ще имате искрящ фаянс и също толкова искрящи смесителни батерии.Успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Тони ( преди 11 години )
Интересна публикация, но според мен с подвеждащо заглавие. Като прочета "Лесно почистване на баня" очаквам статия със съвети и малки хитринки по темата ;)"Практично и модерно обзавежадне за баня" би било по подходящото заглавие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар