Меню

Постни сладки – балеринки

20 януари 2011 | 14:42 | Аз жената
4 от 3 гласа
Добави в любими
1/2 кг брашно
1 и 1/2 ч. ч. бира
1 ч. ч. олио
1 бакпулвер
около една чаша захар

Продукти
Приготвяне

Тези сладки са идеални за време на пости или за хора, които предпочитат рецепти без яйца и животински мазнини.

Приготвяне:

Замесва се меко тесто от всички продукти без захарта. Разточва се на кора с дебелина 2-3 мм и се изрязват кръгчета с по-широка чаша.
Всяко кръгче се ръси със захар и се сгъва на четири. Поставят се балеринките върху хартия за печене и се пекат до зарозовяване на 180 градуса фурна. След изваждане се поръсват с пудра захар.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Нина ( преди 11 години )
Аз ги направих с тъмна бира, страхотни станаха. Благодаря за рецептата! (:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
cvetelina ( преди 12 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
Зоя ( преди 12 години )
Тези сладки са от времето на Соц-а и са "виненки", защото се правят с бяло вино. Може и с червено, но стават бозави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
raina ( преди 12 години )
Tezi sladki gi prave6e moqta baba naistina 4udesni sa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Люси ( преди 12 години )
Аз лично не съм опитвала, но предполагам че да. Иначе наистина доста добра рецепта! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Илияна ( преди 12 години )
Много хубави сладки! Може ли бирата да се замени с газирана безалкохолна напитка?Хубав ден!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар