Меню

Свинска гозба „Дани“

24 януари 2011 | 15:25 | Аз жената
Добави в любими
Продукти:
1 кг свинско, без кост
500 г гъби (може и повече)
3 големи глави лук
3-4 моркова
2-3 червени пиперки
4-5 яйца
300 г кашкавал
1/2 к. ч. бяло вино
3 с. л. соев сос
2 с. л. вегета (може и 3, ако обичате по-солено)
1 пакетче кимион
2-3 с. л. чубрица
1-2 с. л. риган

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

В голяма йенска тенджера поставете ситно нарязания лук, пипера, морковите на малки кубчета, след това поставете гъбите (само измийте и обелете, без да нарязвате) и свинското, което също е нарязано на подходящи хапки. В отделен съд (каничка) разбъркайте с 500-600 мл топла вода – виното, соевия сос, вегетата, кимиона, чубрицата и ригана. Залейте, като равнището на водата в йенската тенджера трябва да стига до най-горните свински хапки – ако е недостатъчно, добавете още вода. Сложете капака и поставете във фурна на 240 градуса. След като придобият вид на готови, извадете тенджерата, счупете яйцата над самите хапки, ако е възможно направете това внимателно, за да останат цели жълтъците. Поръсете с настърган кашкавал и отново върнете във фурната за доизпичане, не повече от 10 минути.
Приятен апетит!

 

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Пл. ( преди 12 години )
Нищо лично към рецептата, но с подправките- 1 пакетче кимион...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Stiono ( преди 12 години )
Количествата на подправките ,измерени в супени лъжици са за няколко кг.гозби,а това,което сте забъркали не ми се струва по "рецептата".Като човек на години имам опит в готварството и тази Вегета ще кара човек да пие много вода след ядене.Разочарование от прочетеното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
eli ( преди 12 години )
Mili4ka dano tova qdene da e pone vkysno za6toto izglejda straxovio,GNYSNO
отговор Сигнализирай за неуместен коментар