Букетите от шоколадови бонбони определено са запомнящи се. Те са невероятно атрактивни и най-вече вкусни.
Може да ги поднесете винаги когато са готови да ви кажат – „букети и цветя не ядем”.
А когато искате да подарите няколко цветчета и пътьом минавате покрай някоя сергия за цветя и ви кажат – 25 лева за този букет, а вие го гледате от тук, оглеждате го от там и си казвате – ужасно изпълнение и както и да ги комбинирате трябва да дадете поне 10 лева за цветя, които дори не ви харесват, тогава още повече ще оцените практичните цветя от бонбони. Със сигурност и получателите им ще ги оценят подобаващо, ако са любители на шоколада. Единственият им недостатък е, че бързо изчезват и са калорични.
Спомням си, че веднъж след все по-изнервящи напъни да харесам някакво цвете от трима яки цветари, накрая така завързаха панделката, че затвърдиха убеждението ми, че някои хора вместо успешни прекупвачи трябва да копаят канавки, за да са по-полезни за човечеството.
Та в този момент взех решение когато нямам подходящо цвете – саксийно, вместо да разчитам да купя букет от случайно място, да се пробвам в алтернативните видове букети. Като начало пробвах с шоколадовите, но за всеки рожденик си има и подходяща суровина за букети.
Букети от шоколадови бонбони се правят отдавна, така че можете да видите много примери. А в добрите магазини за подаръци могат да ви предложат професионално направен букет, разбира се и срещу съответната цена.
Но не мислете, че е трудно да си направите букет от бонбони сами. Разбира се колкото по-качествени материали имате, толкова по-добре ще изглежда букетът ви, но помнете, че преди всичко трябва да ги съчетаете добре.
За такъв тип букети много подходящи са тишу, разтегателната хартия, органза или друг вид тънък плат.
Не знам как ги правят в бутиците, но с обикновени дървени шишове и различни видове панделки пак става.
Разбира се най-важни са бонбоните – те задължително трябва да са опаковани. Дали ще ги купите опаковани или ще ги опаковате сами е ваш избор. След това трябва да ги набодете на шишовете. Най-лесно става ако нагреете шиша и тогава набодете бонбона, така се фиксира и няма опасност да падне. За по-сигурно връзвате с конец или панделка.
Нарязвате хартията на лентички и увивате около бонбона, за да се получи като роза. След това украсявате с панделки, увивате с хартия и готово.
С всеки следващ букет ще ви се вижда много по-лесно и ще ви идват нови идеи и вдъхновение.
Шоколадовите букети са подходящи като подарък за влюбени, за моминско парти, за годеж или сватба.
А ако питате мен шоколадовите букети са подходящи винаги. Така че е добра идея да се научим да ги правим и да очароваме приятелите си с тях.
Прочетете още: