Меню

Картофено суфле с кашкавал

31 януари 2011 | 10:07 | Аз жената
4 от 1 гласа
Добави в любими
За 2 порции:
4-5 картофа 
2 яйца 
100 г кисело мляко 
100 г кашкавал 
2 с. л. брашно 
4 с. л. олио
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Картофите се сваряват и намачкват. Към тях се настъргва кашкавалът. Брашното се запържва и към него се прибавят жълтъците, смесени с киселото мляко и 100-150 мл вода. Като заври бешамеловият сос, се маха от котлона и се изсипва при картофите. Разбиват се белтъците на сняг и също се добавят. Слага се в купички и се пече в загрята фурна.

Снимка: thinkstock

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай