Продукти:
Сварена тиква
Орехови ядки
Сварена елда/гречка
Стафиди
Мед/захар на вкус
Канела, индийско орехче, джинджифил - на вкус и пожелание
Количеството е според порциите. На една порция/купичка сварена тиква се слага 1 с. л. сварена елда, 1 с. л. стафиди, малко едро смлени орехи и подправки по желание. Ако тиквата не е много сладка, десертът може да се подслади допълнително с 1 ч. л. мед или кафява захар.
Елдата е богата на желязо, белтъчини и въглехидрати. Ако искаме да се храним здравословно, трябва да се научим да я ядем и да я заобичаме. Най-лесно ще стане с вкарването й като "хранителна добавка" към познати десерти. Например в случая печената тиква или към любимия ви крем.
Вижте още рецепти с елда: