Козметика и грим

Борба с целулита - портокалова кожа

21.02.2005г. / 10 17ч.
Аз жената
Борба с целулита - портокалова кожа

Съществуват различни методи и технологии за борба с целулита като най-разпространени са диети и спорт. Въпреки това често хората установяват, че прилагането на диети не довежда до желаните резултати дори и при продължително гладуване. Резултатът е по-добър при спортуване.

Най-добри и обнадеждаващи се оказват резултатите постигнати чрез метода Ендермология. Той се базира на откритието че посредством механичното въздействие върху рецепторите на мастните клетки те засилват липолизата. Наред с това се постига освобождаване и засилване на венозния и лимфен приток. Благоприятстват се детоксикацията, васкуларизацията и се омекотява кожната съединителна тъкан на дермата и хиподермата. Намалява се мускулното напрежение чрез въздействие на покривните апоневрози на мускулите и се подобрява мускулния обем. Основната особеност на метода “Ендермология” се състои в естествения начин /без хирургическа инвазивна намеса/ за премахване на целулита. Организмът свиква сам да разгражда излишните мазнини и токсини. По време на процедурата трябва да се пие повече вода – 2, 2.5 л. дневно – за да може предизвиканият с терапията лемфин дренаж на излишните масти и токсини да се освободи по-лесно чрез отделителната система.

Един от най-важните резултати постигнати по метода Енделмология е стимулирането на производството на колаген и еластин в подкожната съединителна тъкан. Разтегнатата кожа се стяга, цикатриксите, стриите и бръчките се заглаждат. Кожата става свежа и тонизирана благодарение на подобреното й хранене.

По методът Ендермология работи апаратурата CELLU M6 IP на фирмата LPG Systems намираща се в Медицински център за естетични процедури БОРЕКС.

Ендермологията е не само метод за лечение на целулит. Той е и метод за възстановителна физиотерапия след спортни и др. травми, заболявания на опорно-двигателния апарат, а също така играе роля на пасивна гимнастика чрез поредица от мускулно изграждащи упражнения върху масата за масаж.

Провеждат се минимум 14-20 процедури – по 2-3 седмично – с продължителност на една процедура – 35 мин. При по-тежките случаи процедурите могат да бъдат колкото е необходимо повече. След постигането на желания резултат се препоръчват също така поддържащи процедури през определен интервал от време. Процедурите са приятни, имат определено тонизиращ ефект, без странични отрицателни последици.

Коментирай
Свободно време