Мода

С рокля през зимата

06.02.2011г. / 21 02ч.
Надежда Маринова
С рокля през зимата

Туниката и сукманът са хитовете в зимните рокли 2010-2011

Всяка жена ще признае, че щом облече рокля през зимата, се чувства 100-процентова жена, когато повечето дами през повечето време в студа се навличаме с панталони. Модата е помислила за всичко - има зимни рокли за слаби и пълни жени, мини - за хубави крака, миди - за класическия стил и макси - за по-срамежливите.

Класическата рокля през зимата е плетена или от плътно трико. Кройката е по тялото, тясна, широко разкроена или балон. Деколтето търпи всякакви варианти - от класическото по врата, до полуполо и поло. Ръкавите също са с различна дължина - къси, до лакътя или дълги до китката. Цветовете - много сиво, черно, сиво, тук-там бежово, кафяво и лилаво, макар че мернах и зелено, и едно индигово синьо, но не съм сигурна. Изобщо демокрацията в зимните рокли е пълна - като кройки, дължини, материи и цветове!

Много актуална и удобна е роклята baby doll (кукленска рокля), която лесно се превръща в туника. Тя се разкроява още от деколтето или под бюста и определено отива само на девойки или много млади жени. Съчетава се практически с всичко - с дънки, клин или цветен чорапогащник.

Друг моден вариант за зимата на 2010/2011 г. е сукманът. Той ту излиза от мода, ту се връща. Е, сега отново е хит! Платът може да е вълнен или по-лек. Удобното при него е, че може да се носи 3 сезона - есен, зима и пролет, като се съчетава с различна по плътност блуза или риза. Всъщност ако не е от вълнен плат, сукманът става прелестна рокля и за лятото, ако го облечете на голо.

Лятната рокля през зимата също е вариант, ако се съчетае с плътен чорапогащник, но не най-дебелия, вълнено сако или жилетка, топли ботуши, високо самочувствие и климатикът на макс, или печката на 6.

Актуален за този сезон е също широк колан на талията, но само ако фигурата позволява. Но има също и широки модели, без фиксирана талия.

Ако още нямате в гардероба си зимна рокля, още утре Ходом марш! по магазините. Сега моментът е удобен - все още има сезонни намаления, а и ще я носите поне до средата на март. (Аз бих заложила на сукмана, но няма да ви го натрапвам непрекъснато.)

Прочетете още:

 

  • Зимни бижута от вълна

     

  • Коментирай
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Калина ( преди 11 години )
    TRABVA DA SE SLOXAT SNIMKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Мелиса . . . ? ( преди 11 години )
    Напълно съм съгласна с naidobra . . . Вече всички носят дънки . . . да видим тази есен и зима как ще е :) ;) . . . В моя стил ще има разнообразие . . . ;) ;]] ;}
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар
    0 rate up comment 0 rate down comment
    gultqn ( преди 11 години )
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Милена ( преди 11 години )
    жената е по-секси и по-атрактивна с рокля която подчертава какво притежава и прикрива това което не притежава
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар
    0 rate up comment 0 rate down comment
    naidobra ( преди 11 години )
    Аз лично обичам по всяко време роклите, особено с голи рамена... В последно време всичките ми приятелки са все с панталони или дънки, но аз лично се чувствам по-добре с рокля или пола, а Вие?
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар
    Свободно време