За дома

Практични първомартенски сувенири

09.02.2011г. / 14 47ч.
Вергиния Генова
Практични първомартенски сувенири

Омръзнали ли са ви еднотипните мартеници, които подарявате на роднините?
Ако да, предлагам ви да изработите лесни и интересни практични мартеници.
Единственото, което ви трябва е естествено бели и червени конци и различни бурканчета, шишета и кутийки – най-добре е да избягвате пластмасовите.
Ако нямате нови, можете да украсите тези, които ползвате в момента, за да съхранявате различни варива.
Идеята е съвсем проста.
От обикновена кутийка да направите необикновена празнична кутийка.
С подходящо лепило – като например C 200 – намазвате бурканчетата и внимателно облепвате с преждата. При повече желание можете да избродирате нещо, или да вплетете мъниста.
Получава се една практична кутийка, украсена празнично. Можете да я напълните с нещо вкусно и да я подарите на своя приятелка или роднина. Може да купите направо бурканче със сладко или бутилка вино, които само да украсите.
В кутиите може да съхранявате храни (кафе, боб, сол) или пък дребни предмети (копчета, кламери) и т. н. Обаче, ако смятате да държите нещо лепкаво като мед или пък олио или оцет, тогава не е добра идея да декорирате с прежда, а по-добре да експериментирате с боите за стъкло или пък да опитате да лепите стъклени мъниста.
Ще кажете, ами какво ще правим тези кутийки, като мине месец март. Ами просто можете да ги приберете вътре в шкафа, а от вътре да извадите други, украсени Великденски със салфетната техника.
Така винаги ще имате празнични бурканчета у дома. И когато ви доскучее или решите, че кухнята има нужда от промяна, да пренареждате.

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време